En svensk klassiker!
Jag äääälskar raggmunk. På riktigt en av mina favoriträtter. Fast det säger jag om så många, haha!
Gyllenbruna, lagom krispiga och tillsammans det knapriga baconet och sötsyrliga sylten....mmm...nej men alltså det är himmelriket på en tallrik.
Jag brukar servera rårivna morötter till, ibland dressade med pressad apelsin eller citron över.
Ingredienser:
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 st ägg
900 g fast potatis
½ tsk salt
Smör att steka i
Vispa mjölet och hälften av mjölken till en slät smet, innan du tillsätter resten av mjölken, ägg och salt. Riv potatisen grovt och krama ur vätskan så gott det gå, innan du tillsätter den i smeten.
Stek raggmunkarna i omgångar i rikligt med smör. Håll varma i ugnen, 125 grader, tills alla är stekta.
Servera med knaperstekt bacon, rårörda lingon/ lingonsylt samt råkostsallad.
Lycka till och smaklig måltid!
Jag äääälskar raggmunk. På riktigt en av mina favoriträtter. Fast det säger jag om så många, haha!
Gyllenbruna, lagom krispiga och tillsammans det knapriga baconet och sötsyrliga sylten....mmm...nej men alltså det är himmelriket på en tallrik.
Jag brukar servera rårivna morötter till, ibland dressade med pressad apelsin eller citron över.
Ingredienser:
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 st ägg
900 g fast potatis
½ tsk salt
Smör att steka i
Vispa mjölet och hälften av mjölken till en slät smet, innan du tillsätter resten av mjölken, ägg och salt. Riv potatisen grovt och krama ur vätskan så gott det gå, innan du tillsätter den i smeten.
Stek raggmunkarna i omgångar i rikligt med smör. Håll varma i ugnen, 125 grader, tills alla är stekta.
Servera med knaperstekt bacon, rårörda lingon/ lingonsylt samt råkostsallad.
Lycka till och smaklig måltid!