Lindas Laxwraps


Det här kan vara den godaste tunnbrödsrullen jag ätit. Jag vet inte vad jag ska kalla den här rätten egentligen. Det är lite som fish tacos men med tunnbröd istället för tortillas. Och citron- & dillsås istället för salsa. Typ svensk tacos?

Jag ääääälskar plockmat! Det är det bästa sättet att äta middag på enligt mig. Alla får plocka det man helst vill ha, och det är så roligt att testa olika kombinationer. Det är ju varierbart ut i det oändliga egentligen. Så bra mat!




Ingredienser: 

Ugnsbakad lax
Laxfilé 
Någon god kryddblandning för fisk, t.ex. en rub eller blanda dina favoritkryddor bara. 
Färsk dill
Citroner
Rödlök
Salt

Grönsaker/sallad
Ruccola
Böngroddar
Gurka
Tomater
Salladslök
Grönkål (+1 lime, japansk soja, sesamolja)
Picklad rödlök
Granatäpple

Sås (en fuskis)
3 dl gräddfil
1 påse dipp Dill & gräslök
Hackad färsk dill
Citronzest från 1 citron

Tunnbröd eller tortillabröd

Börja med fisken: Lägg laxen i en ugnsfast form. Krydda, lägg på skivade citroner, skivad rödlök, färsk dill. Baka i ugnen, 200 grader i 20-30 minuter beroende på hur stor laxbit du har. Ta ut från ugnen, låt svalna något. Peta bort toppingen och bryt laxen i bitar - lite som pulled pork.

Grönsaker: Skär gurka, tomater och salladslök i små bitar, pilla ur kärnorna ur ett granatäpple.
Grönkålen gjorde jag så här - Riv loss de finaste gröna tunna delarna av bladen, undvik stjälkpartierna, lägg i en skål och skvätt över saften från 1 lime, en skvätt japansk soja och ett par droppar sesamolja. Massera in dressingen med händerna tills du känner att kålen liksom gett med sig lite och blivit lite mjukare. Tar bara 1 minut eller nåt.

Sås: Blanda dippen enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt skalet från 1 citron och hackad färsk dill.

Servera lax, grönsaker/sallad och sås i tunnbröd - lite som tacos. Plocka som du vill och njut!