Färsfylld paprika (vegetarisk)

Här kommer en till maträtt jag bara slängt ihop av sånt jag hade hemma. Denna gång glömde jag skriva ner vad jag använde men det blev så himla gott att jag måste dela med mig ändå.

Så jag skriver ner på ett ungefär det jag använde, så finns det i alla fall ett grundrecept att utgå ifrån. När jag lagar mat smakar jag konstant på maten. Det är lite av en grundregel tycker jag. Följ inte ett recept till punkt och pricka utan att smaka under tiden du lagar!

Jag tycker att många recept är för "mesiga" med kryddning t.ex. och får oftast krydda och salta mer för att få den som jag vill ha den.

Jag fick tipset av en kollega att sojafärsen från Anamma var så himla god. Så den har jag testat nu och är benägen att hålla med henne. Riktigt god smak och det är den färsen jag använt i dessa paprikor. (OBS! Detta är inte ett betalt samarbete utan bara ett produkttips utifrån att jag tyckte det var gott)

Ingredienser:
Ett gäng stora paprikor
Sojafärs
Morötter
Rödlök
Vitlök
1 tetra kikärtor
Créme fraiche
Sirachasås
Kryddor
Fetaost + lite riven ost

Dela paprikorna, lägg i en smord form.

Förbered fyllningen:
Skala och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Stek i olja tillsammans med hackad rödlök och vitlök. Tillsätt sojafärs och kikärtor, stek en stund till. Krydda med valfria kryddor. Jag använde oregano, timjan, svartpeppar, salt, spiskummin. Tillsätt ett par matskedar créme fraiche - det ska inte bli en SÅS men ett par matskedar binder ihop röran och rundar av smakerna. Tillsätt ett par skvättar sirachasås för lite hetta.

Fördela fyllningen i paprikahalvorna, smula över fetaost och lite vanlig riven ost. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Ibland kör jag dom längre tid men på lägre temperatur. Då hinner paprikan bli mjukare. Men det beror lite på vad man gillar.

Lycka till!