Laxsnurror med wasabicreme och thaidressing
Gammal bild, därav den dåliga kvaliteten. Haha! |
Ingredienser:
Kallrökt lax, färdigskivad
Naturell färskost
Wasabipulver
Salt
Ruccola
Rostade sesamfrön
Dressing:
½ neutral olja
1 st lime saft och skal
1 st finhackad chilifrukt
1 st finriven vitlöksklyfta
2-3 cm finriven färsk ingefära
Någon matsked fisksås
Någon matsked Thailändsk soja
Blanda alla ingredienser till dressingen. Ställ kallt. Lägg skivor av kallrökt lax lite omlott på plastfolie.
Blanda färskost med salt wasabipulver till önskad styrka. OBS! Börja med lite åt gången då wasabi är jättestarkt.
Bred ut wasabiosten på laxskivorna och rulla ihop till en lång rulle. Ställ kallt så osten stelnar innan du skär snygga rundlar att lägga på tallriken. Servera med färsk ruccola, strö över rostade sesamfrön, ringla över lite dressing.
Lycka till!
Kommentarer