Ugnsbakad vitkål med citron- & fetaoströra

Försöker äta mer vegetariskt. Egentligen inte av några etiska eller politiska skäl utan mer för att jag emellanåt inte alls är sugen på kött.

Detta var ett recept jag bara slängde ihop här om kvällen, av sådant jag hittade i kylskåpet. Och det blev ganska lyckat.

Ingredienser:
1 litet vitkålshuvud
olja, salt, peppar
några droppar honung
1 frp fetaost
några matskedar créme fraiche
1 citron, skal och saft
salt, peppar, färsk oregano

Gör typ så här:
Klyfta vitkålen, ringa över olja, salt och peppar. Stek i ugnen på ca 200 grader tills kålen fått färg och mjuknat. Ringla över pytte lite honung på slutet för att framhäva sötman i kålen. (Tänk kålpudding)

Gör ”såsen” under tiden. Blanda créme fraiche med smulad fetaost. Tillsätt citronskal och saft från 1 citron (jag älskar citron så ta mindre om du inte vill ha en riktigt syrlig sås). Smaka av med svartpeppar och färsk oregano.

Klart, lycka till!

Kommentarer