Blomkålssoppa med räkor, pilgrimsmusslor & feta

Den här soppan har jag ju egentligen tipsat om förr. Men den är ju så nedrans god och enkel att variera att den kommer en gång till här. Denna gång serverade jag den med marinerade räkor och smörstekta pilgrimsmusslor och smulad fetaost. Smarr på hög nivå!

Själva soppan hittar ni här. OBS! Uteslut kycklingen från det receptet.

Marinerade räkor
Jag hade en burk tråkiga räkor i lag hemma i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med. Så för att få dom lite roligare marinerade jag dom tillsammans med en hackad röd chilifrukt, Saft och skal från en lime och lite finriven färsk ingefära. Fick stå i kylen ca 30 minuter innan servering.

Smörstekta pilgrimsmusslor
Jag brukar pilla bort den lilla muskeln som hänger med på sidan av musslan när man köper dom. Sedan torkar jag av dom lite innan jag steker dom i rikligt med smör i någon minut på varje sida. Kryddar enkelt med salt och svartpeppar.

Montering: Häll upp den varma soppan i skålar. Smula över fetaost och lägg upp musslor och räkor. Dekorera gärna med lite mer chili eller några fina blad. Koriander skulle passa fint till denna smakkombination.

Lycka till!