Jag testade ett av Leilas rawfood recept för ett tag sen. En chokladmoussepaj/kaka som blev väldigt smarrig!
Jag är lite ny när det kommer till rawfood, för att inte tala om vegansk mat, men jag är faktiskt imponerad över att man på ett naturligare sätt kan göra smarriga desserter som inte innehåller en massa raffinerat socker och gluten.
Man väljer ju själv vad man vill stoppa i kakhålet som tur är. Vill man äta socker gör man det. Vill man inte kan det ju vara roligt att det finns alternativ till att bara tugga morötter liksom.
Och är man en total matnörd som mig så finns det ju inget roligare än att testa nya recept!
Botten
175 g skalade, rostade hasselnötter
1 ½ dl urkärnade dadlar
Fyllning
4 avokado
2–3 msk kakao av god kvalitet
½ tsk vaniljpulver
¾ dl agavesirap
1 nypa flingsalt
Topping
Mörk choklad av god kvalitet till garnering
Gör så här:
- Mixa hasselnötter och dadlar fint i en matberedare. Tryck ut massan till en botten i pajform.
- Mixa avokado, kakao, vaniljpulver, agavesirap och flingsalt i matberedaren till en slät mousse. Fyll pajskalet.
- Garnera pajen med hyvlad mörk choklad.
- Servera som det är eller som i detta fall till färska jordgubbar.