Morotssoppa med apelsin & ingefära



Nu är det höst och dags för alla goda soppor igen! Här kommer en vegetarisk variant med morot som bas. Supergott!

Ingredienser:
2 portioner
3 st stora morötter
2 st vitlöksklyftor
2-5 cm färsk ingefära
½ gul lök
5 dl grönsaksbuljong
1½ dl grädde
Saft från en apelsin
Salt och peppar

Skala morötter, vitlök, ingefära och gul lök. Skiva morötterna, riv vitlök och ingefära och hacka den gula löken. Fräs på allt en snabbis och häll sedan över buljongen och koka i ca 10 minuter tills morötterna är mjuka. Mixa allt i en mixer eller med en stavmixer, tillsätt grädde och apelsinsaft. Späd eventuellt med mer vatten eller grädde, kan då behöva värmas på lite mer. Smaka av med salt och peppar. Garnera gärna med lite örter eller rivet apelsinskal.

Lycka till!