Stekt gös med grönsaksmos och tartarsås


Jag älskar fisk!
 
Ingredienser:
 
Gösfiléer
smör + salt + peppar
 
Mos
Potatis
Ärtor
Broccoli
Bladpersilja
salt + peppar + smör
 
Tartarsås 3st cornichons (Små inlagda gurkor)
1 tsk kapris
En liten knippa färsk persilja
3-4 st sardellfiléer i olja
1 st citron
200 g majonäs
En nya paprikapulver
 
Börja med såsen, den är god om den får stå till sig en stund. Lägg cornichons, kapris, persilja och sardellfiléer med lite av oljan i en matberedare. Tillsätt saften av ½ citron och mixa till en kryddig smet. Lägg över i en skål och blanda med majonäs och eventuellt lite mer citron - smaka av med salt, peppar och paprikapulver. 
 
Koka potatis, broccoli mjukt i saltat vatten. Häll i gröna ärtor när det återstår 5 min av koktiden. Häll av vattnet. Släng ner hackad bladpersilja, en klick smör. Stompa till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
 
Stek gösfiléerna i rikligt med smör. Tänk på att skåra skinnet lätt på filéerna så de inte krullar ihop sig helt. Fisken blir klar snabbt så någon minut på varje sida bara. 
 
Servera fisken med mos och sås. Dekorera gärna!
 
Smaklig spis.

Kommentarer