Chokladkladdkaka med apelsin

Ibland bara MÅSTE man stoppa hela munnen full av kladdkaka. Eller? Jo så funkar jag iaf! Jag tycker att apelsin och choklad är den perfekta kombinationen och denna kladdkaka gick inte av för hackor kan jag säga.

Ingredienser:
100 g smör
100 g mörk choklad (70%)
2 st ägg
2 dl socker
1 apelsin - skal och saft
2½ dl vetemjöl

Vispa ägg och socker lätt. Riv ner skalet av apelsinen, undvik det vita. Pressa ner saften. Smält smöret, ta av från värmen. Lägg ner chokladen och låt smälta, blanda ner i äggsmeten. Vänd ner vetemjöl.


Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Baka i 15-20 minuter i 200 grader, mitten av ugnen. Servera med vispad grädde, dekorera med en skiva apelsin om så önskas :)

Lycka till!

Kommentarer