2014/12/03

Saffranspannacotta med glögg-gelé

Juletider! Dags att börja fundera juliga desserter kanske? Denna gjorde jag förra året till en julmiddag jag höll i. Den blev riktigt smarrig!

Ingredienser:
1 vaniljstång
5 dl grädde
2 kuvert saffran
½ dl strösocker
2 st gelatinblad
Blåbärsglögg
Färska blåbär
1-2 gelatinblad

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt gräddblandningen sjuda ett par minuter så saffranen sätter ordentlig smak på din pannacotta. Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna ner i grädden. Låt under tiden 2 st gelatinblad ligga i blöt i kallt vatten. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma grädden. Häll upp i glas och låt stelna i kylskåpet ett par timmar eller över natten.

Glögg-gelé
Värm glögg i en kastrull, låt ett par gelatinblad smälta i den varma glöggen. Låt svalna en stund i rumstemperatur. Lägg färska blåbär på den pannacottan som stelnat i kylen. Skeda över ett par skedar glögg och låt stelna i kylen.

Tips! Läs på förpackningen till gelatinbladen för att räkna ut hur många blad som behövs till din valda mängd vätska.

Lycka till!

1 kommentar:

Karin sa...

Ser jättegott ut Linda! För mig som älskar både Pannacotta och saffran är det nog ett måste att prova den här desserten :-)