Morotssoppa med saffransgrädde


Soppar är gott när det är kallt ute. Saffran är alltid gott, så här kommer en kombination :)

Ingredienser:
1 st hackad gul lök
500 g morötter
2 st potatisar
1 liter grönsaksbuljong
½ tsk örtsalt
½ tsk svartpeppar
1 dl vispgrädde

Saffransgrädde
½ g saffran
salt
1 tsk varmt vatten
1 dl vispgrädde
1 dl  matyoghurt

Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna och potatis i bitar. Fräs löken nästan mjuk, tillsätt morötter, potatis, buljong, örtsalt och peppar. Koka under lock på svag värme tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Mixa grönsakerna med lite av spadet. Häll tillbaka i grytan. Smaka av med eventuellt mer salt och grädde.

Saffransgrädde: Lös upp saffran och salt i vattnet. Vispa grädden. Rör ner saffran och yoghurt i grädden, smaka av med salt och lite peppar.

Servera soppan med en klick grädde, garnera gärna med ett par strån saffran eller lite kryddgrönt.

Smaklig spis!