2014/06/02

Citronpannacotta med lakritsgelé

Ok då, jag är lite besatt av pannacotta. Denna blev jättegod men jag hade lite svårt för lakritsgelén i botten som blev lite för hård. Bättre lycka nästa gång kanske, men visst blev dom snygga? :)

Ingredienser:
15 st turkisk peppar godisar
1½ dl vatten
1½ st gelatinblad
3 dl grädde
1 st citron - skal & 2 msk saft
1 st vaniljstång

Garnering
Citrongelé
Lakritsströssel

Krossa karamellerna och blanda med vattnet i en kastrull. Låt koka upp och rör tills lakritsen löst sig. Tillsätt gelatinblad och låt smälta. Häll upp i glas och låt stelna i kylen ett par timmar.

Häll grädden i en kastrull och tillsätt citronsaft, skal och socker. Koka upp under omrörning. Tillsätt gelatinblad och låt smälta, rör om ordentligt så gelatinet blir utblandat. Låt svalna ett tag innan du skedar gräddblandningen över lakritsgelén. Låt stå i minst 3 timmar i kylen för att stelna.

Citrongelé
Saft av 1 citron
Ett par msk vatten
Ett par msk socker
Ett par droppar gul karamellfärg
1 gelatinblad

Värm citron, vatten och socker. När sockret löst sig tillsätt gelatin och färg. Låt smälta under omrörning, låt svalna väl innan den skedas över pannacottan. Låt stelna i kylen.

Dekorera med lakritsströssel vid servering, klart!

OBS! Lägg inte på strösslet innan dess för gelén är fuktig och smälter sockerströsslet, vilket resulterar i läckande svart färg.

Inga kommentarer: