LCHF: Blomkålssoppa med marinerade räkor

Här kommer en god krämig soppa. Riktigt god och de syrliga räkorna blev pricken över i:et.

Ingredienser:
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st blomkålshuvud
2 tsk gurkmeja
3 krm spiskummin
3 dl vatten
1 burk kokosmjölk
salt & peppar
500 g räkor med skal
2 msk olja
2 msk pressad citron

Hacka lök och vitlök, fräs på medelvärme i smör. Dela blomkålshuvudet i små bitar och fräs tillsammans med lök och kryddor ett par minuter. Häll på vatten och låt soppan småkoka i ca 10 min. Mixa soppan slät och tillsätt kokosmjölken. Eventuellt lite mer vatten om soppan är tjock. Smaka av med salt och peppar.

Skala räkorna och lägg dem i en skål. Häll på olja och citron. Smaka av med salt & svartpeppar. Servera soppan med de marinerade räkorna på toppen.

Lycka till!