Palsternackssoppa med curryfrästopping


Denna soppa hamnade i topp 5 hos mig. Så sjukt mycket godare än vad jag hade förutsett. Testa vet ja!

Ingredienser:
1 st gul lök
1 msk olja
500 g palsternacka
1½ dl vitt vin
6 dl vatten
2 st buljongtärningar
2½ dl grädde
1 krm vitpeppar

Curryfräs
1 burk kikärtor
1 st äpple
1 msk olja
2 tsk curry
1 krm salt
Färsk persilja

Fräs hackad lök i olja. Tillsätt palsternacka i bitar, vin, vatten och buljong. Koka under lock tills palsternackan är mjuk, ca 15 minuter.

Skölj kikärtorna i kallt vatten, låt rinna av. Fräs hastigt tillsammans med curry, äpple och salt på hög värme.

Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med peppar.

Servera soppan med curryfräset, garnera med hackad färsk persilja.

Smaklig spis!

Kommentarer