LCHF: Lammfärsbiffar med timjansås & gurksallad
En fräsch maträtt. Gott och ganska enkelt att göra också.
Ingredienser:
1 st liten gul lök
2 st vitlöksklyftor
500 g lammfärs
½ kruka persilja
5-6 blad färsk salvia
salt & peppar
100 g fetaost
1 dl créme fraiche
några kvistar färsk timjan
1 st gurka
1 ask coctailtomater
3 msk olja
1 msk vit balsamvinäger
1 msk rosépeppar
1 tsk fänkålsfrön
Hacka löken och vitlöken fint och blanda med lammfärsen. Hacka persilja och salvia, vänd ner i smeten. Salta & peppra. Dela upp och forma färsen till 8 st små biffar. Stek biffarna på medelvärme i fett tills de känns fasta och fått fin färg.
Mosa fetaosten med créme fraiche och repa i timjan. Smaka av med salt & peppar.
Skala gurkan och skär i i halvmånar, dela tomaterna och lägg i en skål med gurkan. Häll över ilja och vinäger, smaka av med salt och peppar. Krossa rosépeppar och fänkål i en mortel och strö över salladen.
Servera biffarna med sallad och sås.
Smaklig spis!
Kommentarer