LCHF: Grön ärtsoppa med kokos & lime

Soppa, soppa, soppa! Denna är supergod, lätt och fräsch och passade perfekt till mina laxsnurror.

Ingredienser:
250 g små gröna ärtor
1 burk kokosmjölk
2 dl vatten
saften av 2 st lime
2 cm färsk ingefära
salt & peppar
Chiliflakes till dekoration

Lägg ärtorna i en kastrull och tillsätt kokosmjölk och vatten. Värm upp och mixa med en stavmixer. Tillsätt limesaft, riven ingefära och smaka av med salt & peppar. Strö över chiliflakes och servera.

Laxsnurror
Lägg ut färdigköpta skivor av kallrökt lax på gladpack eller bakplåtspapper, lägg dem så de överlappar varandra lite och bildar en laxplatta. Blanda färskost med valfri kryddblandning. Jag har ett gäng närproducerade blandningar hemma i skåpet som är roligt att experimentera med. Bred ut osten över laxplattan och rulla ihop som en sockerkaka. Ställ kallt i någon timme innan servering. Skär snygga skivor och ät! :)  

Kommentarer