Laxtartar med chili, mango & parmesanchips


En förrätt helt i min smak! Första gången jag testade göra tartar också. Tillsammans med de krispiga parmesanchipsen blev det kanongott!

Ingredienser:
300 gram finhackad skinn- & benfri lax
½ röd lök
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad basilika
1 msk olja
1 st lime - saften
½ finhackad röd chili
1 st färsk finhackad mango
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 tsk dijonsenap
1 krm vitpeppar

Blanda alla ingredienser väl i en skål och låt marinera 30 minuter i kylskåp. Fixa ostchipsen under tiden!

Riv parmesan och strö ut i små högar på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, tills osten smält och fått vacker färg. Ta ut från ugnen och låt svalna helt.

Lägg upp tartaren i små söta skålar och stick ner ett chips i varje.

Snygg och supersmaskig förrätt, lycka till!