Laxburgare på LCHF-bröd med chèvrekräm



En goding! På riktigt.

Ingredienser:
4 laxfiléer
2 äggulor
2 krm fiberhusk
1 liten rödlök
en knippe gräslök
rivet skal av 1 citron
en bit riven ingefära
salt & peppar
120 g chévre
1 dl créme fraiche
½ rödlök

Tillbehör: Mandelbröd, Ruccola & avokado
Dekoration: Färsk krasse

Mandelbröd
1½ dl mandelmjöl
½ dl pofiber
2 msk linfrön
2 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
½ tsk salt
1 tsk bakpulver

Burgare: Dela laxen i mindre bitar och lägg dem i en matberedare . Mixa lite snabbt så det blir finfördelat. Blanda ner äggulor och fiberhusk. Tillsätt hackad gräslök, finhackad rödlök, rivet citronskal och ingefära. Salta & peppra. Forma biffar av smeten och stek dem på medelvärme i ca 3 minuter på vaje sida.

Kräm: Mosa osten med en gaffel och blanda med creme fraiche, smaka av med salt & peppar.

Bröd: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen pösig och blanda under tiden de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt osten och äggen och låt stå en stund. Klicka upp små högar av brödet på en plåt med papper. Grädda i ca 20 minuter.

Lycka till & smaklig måltid!

Kommentarer