Torsk med mandelpesto och stekt brysselkål - LCHF



Fisk! Fisk! Fisk! Omnom nom!

Ingredienser:
4 torskfiléer
vatten & salt
250 rosad paprika på burk
1 msk vit balsamvinäger
1 dl olja
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
400 g brysselkål

Lägg den färska/ eller upptinade torsken i en vid kastrull/ ett bläck, salta fisken. Koka upp vatten i en vattenkokare/kastrull. Häll det kokande vattnet över fisken. Lägg på locket/dra aluminiumfolie över bläcket och låt stå i ca 7 minuter. Häll sedan av vattnet och håll fisken varm medan du fixar resten av middagen.

Mixa mandel och rostad paprika med vinäger till en röra i en matberedare. Häll i olja medan maskinen arbetar. Mängden beror på önskad konsistens. Smaka av med salt & peppar.

Dela brysselkålen och stek den i smör och olja. Smaka av med salt & peppar.

Kommentarer