
Jag gjorde sylt förra året men då vi inte konsumerar sylt på någon giltig nivå i vårt hushåll testade jag saft istället.
Detta recept var perfekt eftersom min mynta även håller på att ta över hela trädgården :)
Resultatet blev kanon! Läskande och fräscht, passar utmärkt med en massa is på sommaren. Mums!
Ingredienser:
2 liter krusbär
6 dl vatten
4 dl myntablad
6 dl socker
Lägg krusbär, vatten och mynta i en kastrull. Låt koka 10 minuter. Mosa bären, häll upp i silduk och låt rinna av.
Häll saften i en kastrull, rör ner sockret under omrörning. Låt koka ca 5 minuter och skumma av ordentligt. Fyll upp saften på väl rengjorda varma flaskor och sätt på korken.
2 liter krusbär
6 dl vatten
4 dl myntablad
6 dl socker
Lägg krusbär, vatten och mynta i en kastrull. Låt koka 10 minuter. Mosa bären, häll upp i silduk och låt rinna av.
Häll saften i en kastrull, rör ner sockret under omrörning. Låt koka ca 5 minuter och skumma av ordentligt. Fyll upp saften på väl rengjorda varma flaskor och sätt på korken.
Lycka till!