Grönsakssoppa med torsk & chili - LCHF

Soppa är gott. Fisk är gott. Grönsaker är gott. Punkt.

Ingredienser:
1 purjolök
1 fänkål
1 tsk gurkmeja
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
150 g sockerärtor
1 röd chili
4-500 g torsk
2 dl vispgrädde
salt & peppar
färka örter, tex koriander & gräslök

Strimla purjolökenn och fräs i smör. Tillsätt fänkålen och gurkmeja, låt fräsa någon minut. Tillsätt vatten och smula i buljongen. Låt soppan koka på svag värme i ca 10 minuter under lock.

Skär sockerärtorna på längden och hacka chili, tillsätt till soppan. Rör i grädden och smaka av med salt & peppar. Skär fisken i kuber och lägg ner i soppan. Låt soppan bli varm och låt småsjuda i ett par minuter  tills fisken är klar. OBS! Rör inte runt för mycket, då faller fisken isär och du får äta fiskgröt.

Dekorera med hackade örter och ett par färska sockerärter.

Smaklig måltid.