Blomkålspannacotta med räkor i curryvinägrett


Här kommer en förrätt jag testade för ganska länge sen. Har bara testat dessertvarianter av pannacotta innan så detta var lite spännande. 

Ingredienser:
200 g blomkål i små bitar
2 dl mjölk
3 dl grädde
2-3 st gelatinblad
1 tsk buljong
salt

200 g tinade räkor
1 dl olja
2 msk äppelcidervinäger
2 msk hackad Granny Smith äpple
2 msk hackad scharlottenlök
1 tsk curry

Koka upp mjölk, grädde & buljong. Tillsätt blomkålen och koka i 5 minuter under lock. Tillsätt blötlagda gelatinblad och låt stå 30 minuter under lock. Sila av vätskan genom en finmaskig sil, smaka av med salt. Fördela vätskan i 4 serveringsskålar och låt stelna i kylen i ca 4 timmar eller över natten. Täck dom noga med plastfilm.

Fräs äpple, lök, och curry i lite av oljan, tillsätt vinäger och låt koka in. Tag av från värmen och montera ner resten av oljan, smaka av med salt & peppar och låt svalna. Låt räkorna marinera i vinägretten i minst en halvtimme innan servering.

Ta ut panncottan från kylen och placera räkorna ovanpå. Dekorera med lite örer och/eller gräslök.