Vargtass Deluxe & smördegssnurror med gorgonzola


Till nyår gjorde jag en liten fördrink med tilltugg. En liten aptitretare som gick hem kan man väl säga. Lite juligt, väldigt enkelt och supersmaskigt.

Vargtass Deluxe
(1 glas)
4 cl vodka
Fyll upp med lingondricka
Toppa med en skvätt glögg - jag använde en lokalproducerad vildmarksglögg från Muddus Hjortron.
Dekorera med frysta lingon och isbitar.

Smördegssnurror med gorgonzola och pepparkaka
Ett par plattor färdig smördeg
Gorgonzola
Krossade pepparkakor
1 uppvispat ägg

Kavla ut degen till dubbel storlek. Smula ost på halva och vik ihop den. Kavla försiktigt igen så degen blir platt. Skär i remsor. Pensla med uppvispat ägg och doppa dem i krossad pepparkaka. Snurra och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i ca 10 min.

Lycka till! 

Kommentarer