Till nyår gjorde jag en liten fördrink med tilltugg. En liten aptitretare som gick hem kan man väl säga. Lite juligt, väldigt enkelt och supersmaskigt.
Vargtass Deluxe
(1 glas)
4 cl vodka
Fyll upp med lingondricka
Toppa med en skvätt glögg - jag använde en lokalproducerad vildmarksglögg från Muddus Hjortron.
Dekorera med frysta lingon och isbitar.
Smördegssnurror med gorgonzola och pepparkaka
Ett par plattor färdig smördeg
Gorgonzola
Krossade pepparkakor
1 uppvispat ägg
Kavla ut degen till dubbel storlek. Smula ost på halva och vik ihop den. Kavla försiktigt igen så degen blir platt. Skär i remsor. Pensla med uppvispat ägg och doppa dem i krossad pepparkaka. Snurra och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i ca 10 min.
Lycka till!