Torsk i vitvinssås och picklade morötter

En god gryta/soppa jag testade för ett tag sedan. Jag har tillfällig mani på picklade grönsaker också. Omnom nom! Bortsett från morötterna så är denna rätt helt ok ur LCHF-synpunkt, om man bryr sig om sådant ;)

Ingredienser:
500 g torskfilé
20 cm purjolök
2 dl vitt vin
3 dl grädde
1 kruka dill
1 kruka persilja
skalet av 1 citron

3 stora morötter
½ dl ättikssprit
1 dl socker
1½ dl vatten

Börja med morötterna. Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Skala morötterna och hyvla dom på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Låt lagen svalna lite och lägg sedan ner morötterna. Ställ kallt.

Salta fisken lägg i en ugnsfast form. Skiva purjolöken tunt och stek i smör. Tillsätt vin och låt det koka upp. Tillsätt grädde och hackade örter, låt koka ihop. Riv ner citronskalet.

Häll såsen över fisken och värm i ugnen tills fisken är genomkokt, ca 7-10 minuter.

Servera med picklade morötter. 

Lycka till.

Kommentarer