Lax med citrongrädde och ärtpuré - LCHF


Gott, snabbt och enkelt. Jag älskar fisk. Och ärtor. Och grädde ;) 

Ingredienser:
1½ dl vipgrädde
1 citron - saft & skal
1 knippe gräslök
250 g små gröna ärtor
3 msk olja
1 dl créme fraiche
1 tsk korianderfrön
4 port. laxfilé
smör att steka i

Vispa grädden. Tillsätt citronsaft & skal. Smaka av med salt & peppar. Hacka och rör ner gräslöken, ställ kallt.

Häll kokande vatten på ärtorna och låt stå i ca 5 minuter. Sila ärtorna och mixa med olja tills purén är någorlunda slät. Rör i creme fraiche, korianderfrön. Smaka av med salt och peppar.

Stek laxen på medelvärme ett par minuter på varje sida.

Servera med ärtskott. Gott!