På självaste Luciadagen bjuder jag på mitt sista Halloweenrecept. Desserten som jag gjorde till mina gäster. Lussebullar, knäck och annat trams får ni pyssla med själva.
Kladdkaka
100 g smör
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
250 g mörk choklad
2 ägg
½ paket frysta hallon
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop alla ingredienser utom hallonen. Häll smeten i en bröad form, alternativt 4-6 st portionsformar. Tryck ner frysta hallon lite här och där. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Servera med grädde som du spritsar i mitten av kakan, som ett litet spöke. Ögonen på spöket består av två små chokladströssel.
Halloncoulis (sås)
1 paket frysta hallon
½-1 dl socker (ju mindre desto syrligare sås såklart)
Koka ihop hallonen med sockret på svag värme i en kastrull. Tryck sönder hallonen så det bildas så mycket vätska som möjligt. Låt koka i ca 10 min. Sila hallonsåsen så du får bort alla kärnor. Låt svalna.
Hallongelé
Nån dl halloncoulis
Ett par gelatinblad
Blanda den varma vätskan med ett par gelatinblad. Häll ut i valfri platt form och ställ kallt i ett par timmar. Jag stansade ut hjärtan men man kan äta gelén i valfria bitar hur man vill :)
Lycka till! :)
Kladdkaka
100 g smör
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
250 g mörk choklad
2 ägg
½ paket frysta hallon
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop alla ingredienser utom hallonen. Häll smeten i en bröad form, alternativt 4-6 st portionsformar. Tryck ner frysta hallon lite här och där. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Servera med grädde som du spritsar i mitten av kakan, som ett litet spöke. Ögonen på spöket består av två små chokladströssel.
Halloncoulis (sås)
1 paket frysta hallon
½-1 dl socker (ju mindre desto syrligare sås såklart)
Koka ihop hallonen med sockret på svag värme i en kastrull. Tryck sönder hallonen så det bildas så mycket vätska som möjligt. Låt koka i ca 10 min. Sila hallonsåsen så du får bort alla kärnor. Låt svalna.
Hallongelé
Nån dl halloncoulis
Ett par gelatinblad
Blanda den varma vätskan med ett par gelatinblad. Häll ut i valfri platt form och ställ kallt i ett par timmar. Jag stansade ut hjärtan men man kan äta gelén i valfria bitar hur man vill :)
Lycka till! :)