Chokladmousse med hallongrädde


Nej men vi kör en liten dessert så här lagom till jul. Inte för att den är särskilt julig på något vis men den är god! Denna jul går på lite sparlåga för min del men en lite julinspirerad 3-rätters blir det på juldagen i alla fall. Delar väl med mig av dom recepten här sedan. God jul så länge, tjingeling!

Chokladmousse
3 ägg
4 msk socker
4½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad

Vispa ägg och socker till ett vitt och fluffigt skum. Vispa grädden tjock.
Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna något.
Vänd ner chokladen i äggfluffet, vispa försiktigt. Vänd ner grädden och fördela moussen i glas. Låt stå kallt i minst 6 timmar före servering.

Hallonsås
2 dl grädde
200 g hallon
½ tsk vaniljpulver
1 msk socker

+vispad grädde

Värm hallonen i en kastrull och mosa lätt. Sila av vätskan.

Blanda grädde, hallonsås, vanilj och socker i en skål och vispa tills grädden är lagom tjock, gärna lite åt det lösa hållet. (OBS! Spara gärna lite ren hallonsås att dekorera med) Klicka över hallongrädden på chokladmoussen. Låt stå kallt i 30 minuter. Dekorera med såsen precis vid servering.

Lycka till! 

Kommentarer