Chokladmuffins med minttopping


Ingredienser:
2½ dl socker
2 st ägg
100 g smör
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
1½ dl kakao
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljpulver
½ tsk salt

Topping:
4 dl florsocker
50 g mjukt smör
100 g philadelfiaost
1-2 tsk vatten
½-1½ tsk pepparmint hushållsarom
karamellfärg
riven choklad

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken, häll ner i äggvispet. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Klicka ut i muffinsformar (i en muffinsplåt) och grädda i mitten av ugnen, ca 10-15 minuter, 200 grader. Låt svalna.

Blanda ihop ingredienserna till toppingen, var försiktig med vatten och karamellfärg. Toppingen får inte bli för rinnig. Klicka ut på de helt avsvalnade muffinsen och dekorera med riven choklad. Förvaras kallt.

Lycka till! :)