Kyckling med spenat- & sparrisröra - LCHF

Här är ett recept jag testade för någon månad sedan. Det är kanske inte det godaste jag har ätit men det var absolut värt ett försök och jag kommer nog testa det igen med viss modifikation.

Ingredienser:
Kycklingfilé
Smör
Salt & Peppar
Paprikapulver

Spenat- & Sparrisröra
250 g fryst bladspenat
2 dl créme fraiche
1 kruka färsk basilika
Ett par stånd grön sparris
En skvätt citronsaft
Dela kycklingfiléerna "på tjocken", så varje filé blir 2 tunnare filéer. Haha, svårt att förklara! Stek dem i smör och krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Tina spenaten och krama ur det mesta av vätskan. Lägg spenaten i en kastrull och tillsätt créme fraiche, hackad basilika  och citronsaft. Koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Ta bort det nedersta på sparrisen och dela den i mindre bitar. Koka den ett par minuter och spola den sedan i kallt vatten. Rör ner den i spenatsåsen.
Servera kycklingen med spenat/sparrisröran och valfri sallad. På bilden ser Ni manché, coctailtomater och rödlök.
Smaklig måltid!

Kommentarer