Ugnsbakad torsk med örtsmör och haricot vertes - LCHF


Hoppsan! Här går det evigheter mellan inläggen :) Shit the same, här kommer i alla fall en hejdundrandes god lchf-rätt med torsk. Omnom nom!

Ingredienser:
Torskfilé (gärna rygg) i den mängd man orkar äta :)
En knippa gräslök
Salt & Peppar
2 st flak med färska haricot vertes
Ett par kvistar färsk timjan
½ burk kalamataoliver
1 citron i klyftor

Örtsmör
100 g rumstempererat smör
Så mkt örter du önskar :) Jag använder typ 1 st liten ask örtblandning man hittar i frysdisken och en liten knippa gräslök och dill.
1 skvätt citronsaft
Salt & peppar efter smak

Börja med smöret! Gör det gärna dagen innan så slipper du krångla :) Blanda smör med örter och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Klicka ut smöret på en bit plastfolie och forma till en korv. Lägg i kylen eller frysen.

Krydda fisken, lägg den i en smord ugnsfast form och baka i ugnen, 200 grader, i ca 15 min eller mindre...tills fisken är genomkokt men ej överkokt. Här bör man ha lite fingertoppskänsla och tänka lite själv :)

Fräs under tiden de gröna bönorna tillsammans med oliver och timjan i rikligt med smör.

Servera fisken med bönblandningen, en tjock skiva kryddsmör och citronklyftor. Mums.

Lycka till!

Kommentarer