Krämig slät grönsakssoppa med lax - LCHF


Soppa är ju så jäkla gott. Och ofta väldigt snabblagat. Hemma hos oss kallar vi det för "snabbmat" och man kan ju lugnt säga att de brukar vara enormt mycket nyttigare än vanlig snabbmat man köper på läskiga gatukök etc. Som äckel-McD's osv. Urk!

Denna soppa är sjukt enkel att göra. Den bygger på samma soppgrund som den Krämiga kycklingsoppan jag tipsade Er om för ett tag sedan men här har jag bytt ut kycklingen mot lax samt ändrat kryddningen något. Supersmarrigt!




Ingredienser:

(4 portioner)




1 st gul lök

1 st vitlöksklyfta

2 st röda grillade paprikor (i glasburk)

1 st litet blomkålshuvud

1 dl vatten

2-3 dl grädde

1 st grönsaksbuljongtärning/ eller fond

salt & peppar

en nypa chiliflakes

½-1 st limefrukt

4 st laxbitar

Ett par cm färsk ingefära

Ett par msk rapsolja

några droppar tryffelolja




Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem i smör i en kastrull. Skär paprikorna i bitar och blomkålen i små buketter.Tillsätt grönsaker, vatten, grädde, buljong och valfri mängd chili. Låt koka tills blomkålen är genomkokt, gärna lite överkokt då soppan ska mixas. Det blir lite lättare då :)




Skär laxen i kuber och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja tillsammans med färsk riven ingefära. Krydda med salt och peppar. Stek i ugnen ca 10-15 minuter, eller tills den är genomstekt.




Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt, peppar & lime. Servera soppan med skivad laxkuberna på toppen och några droppar tryffelolja. Garnera gärna med lite färsk persilja eller koriander som är min personliga favorit.




Smaklig måltid!

Kommentarer