Jamies kycklingspett, nudelsallad och sataysås

Här kommer det ett recept jag testade för rätt länge sen. Det är en av Jamies 30-minute meals och jag lovar att det var verkligen supergott. Jag är ju en sucker för allt som påminner om asiatisk mat så detta passade ju som handen i handsken. Mer koriander till folket! :)

Ingredienser:

Satay
1 kruka färsk koriander
1 st färsk röd chili
1 st vitlöksklyfta
3 rågade matskedar jordnötssmör med bitar. (Gärna någon med så lite socker i som möjligt!)
Ett par stänk Thailändsk soja
En tumstorlek av färsk ingefära
2 st limefrukter

Kyckling
1 kycklingfilé per person ungefär
Flytande honung

Nudelsallad
250 g äggnudlar (1 nystan per person)
1 påse ruccolasallad
1 st liten rödlök
1 st färsk röd chili
1 st kruka färsk koriander
1-2 tsk soja
1 st lime
1 tsk sesamolja
1 tsk fisksås
100 g naturella cashewnötter
Flytande honung
Sesamfrön

Börja med Sataysåsen: Släng ner koriander (med stjälkar och allt), chili, ingefära i bitar, vitlök, jordnötssmör och soja i en matberedare/blender. Pulsera till en tjock smet och pressa i saften av 2 st limefrukter. Tillsätt gärna lite zest också. Lägg hälften av smeten i en liten serveringsskål, resten ska användas till kycklingen.

Kycklingspett: Skär kycklingfiléerna i lagom bitar till kycklingspett. Skeda över sataysåsen och låt gärna marinera någon timme. Trä kycklingen på spett och grilla dem i ugnen tills de är genomstekta. Ringla över lite flytande honung mot slutet så de får vacker karameliserad yta.

Nudelsallad: Släng ner rödlök, chili, koriander ( obs! stjälkarna, spara bladen till salladen), soja, limesaft, fisksås, sesamolja i en matberedare/blender. Pulsera ihop allt till en salsa/dressing. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Rosta cashewnötterna i en torr panna. När de fått lite färg, ringla över lite honung och strö över någon matsked sesamfrön. Häll upp på ett fat och låt kallna. Blanda samman äggnudlar, ruccola, färska korianderblad och dressing. Strö över de kanderade nötterna.

Servera nudelsalladen tillsammans med kycklingspetten och den färska smakrika sataysåsen.

Mums!

Kommentarer

Elin sa…
Omnomnom! Har du något tips på vad man skulle kunna byta ut jordnötssmöret mot?
lindasmat sa…
Nja...jag är inte så bra på det där med ersättningsprodukter. Hade sagt cashew men minns att du är allergisk även mot det.

Men lime och ingefära på kycklingen, tillsammans med honung borde göra susen. Som en glace. Kanske tillsätta lite sesamfrön mot slutet.