2012/12/23

Saffrans cupcakes med pepparkaksfrosting

Här kommer ett recept på superläckra muffins jag hittade hos Danielle på Heavenly cupcake. Med ett par ändringar för att passa vad jag hade hemma så kommer här min version. Hoppas Ni gillar dem!

Ingredienser:
(18 st normalstora muffins)
125 g smör (rumstemp)
1 st ägg (rumstemp)
2 dl mjölk (rumstemp)
1 burk Kesella naturell (rumstemp)
4½ dl vetemjöl special
1 dl socker
2 kuvert saffran
3 tsk bakpulver

Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ägg, kesella, mjölk och saffran. Blanda alla torra ingredienser och blanda försiktigt ner dem i smeten. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten. Grädda i ca 180 grader, ca 25 minuter, eller tills en sticka kommer ut ren och de fått fin färg. Ta upp dom från plåten och ställ dom för att svalna på ett galler. (De sjunker ihop lite under svalning men det täcker du med galcyr sen :)

Pepparkaksfrosting
125 g smör (rumstemp)
1 msk mjölk
ca 4 dl florsocker
1-2 msk pepparkakskrydda

Vispa smöret mjukt. Sikta ner florsocker och vispa kraftigt. Tillätt kryddan lite i taget och smaka av, det får inte bli för mycket så det tar över saffranssmaken. Tillsätt mjölken några droppar i taget tills du fått en fin kosistens att spritsa med.

Spritsa eller smeta ut frostingen med en spattel på muffinsen och dekorera med valfritt dekor. Jag hittade en vintrig liten blandning av strössel på matbutiken som passade utmärkt.

God Jul!

Inga kommentarer: