2012/11/26

Helstekt oxfilé, fylld paprika och rödvinssky



Varmrätten från Halloween-middagen kommer här! :) Är dem inte sjukt söta paprikorna?

Receptet för dem hittar Ni här hos Allt om Mat.  

Oxfilén stekte vi hastigt runt om med bara salt och svartpeppar i rikligt med smör. Lindade in den i folie med en stektermometer i mitten och stekte långsamt i ugnen på låg värme tills den nådde 64 grader i innertemperatur. Då lät vi den vila fortfarande inlindad på bänken i ca 10 min innan den skars upp. Perfekt rosa och alldeles underbar! 

Rödvinsskyn står min sambo för. Han har blivit expert på det. Men tyvärr gör han lite olika från gång till gång men basen består av rött vin som kokas ner på svag värme länge, tillsammans med honung, balsamvinäger och färska örter, tex timjan. Smakas av med salt och peppar.

Lycka till!  

Inga kommentarer: