Rabarbermarinerad grillad kyckling

Ja det låter kanske lite konstigt men oj så gott det var!

Ingredienser:
300 g rabarber
4 msk muscovadosocker
2 msk äppelcidervinäger
3 msk soja
½ - 1 tsk vitpeppar (orginalreceptet säger sishuanpeppar men min byhåla har inte sånt på affären!)
Ett par stänk tabasco

Skölj, ansa och skiva rabarberstjälkarna. Blande dem med socker, vinäger, soja och peppar. Koka i ca 10 minuter, rör om några gånger under tiden. Rabarberbitarna bör koka sönder. Låt svalna.

Häll marinaden över kycklingen (passar utmärkt på revbensspjäll också) och ställ kallt över natten eller minst ett par timmar.

Ta upp kycklingen ur marinaden och grilla. Vill man kan man spara marinaden, koka upp den (så kyckling"bakterierna" dör) och använda den som sås. Men vi serverade kycklingen till gratinerade grönsaker ( i detta fall förkokta rödbetor, kronärtskockshjärtan och grön sparris), sallad och rabarber chutney.

Lycka till!


Kommentarer

elin.ekdahl sa…
Låter inte konstigt alls! Låter smaskens! Jag har också gjort liknande med persika och svartpeppar.
Karin sa…
Låter jättegott! Kul med ett rabarber-recept som jag ännu inte provat :-) Tack för det!
Spännande smakkombination. Här hemma vill vi testa att göra egen rabarber öl, vi vet inte hur det ska gå till ännu men vi har fått för oss att det är en bra kombo:)
Cool smakkombo!Kan även tänka mig att rabarbern har en mörande effekt, och den här marinaden verkar passa ganska bra till fläsk också kan jag tänka mig. Här är ett tips på en jättegod rabarberchutney med ingefära som min mamma brukar göra. Helt underbart god!

http://dew.fitness-magazine.com/blogg/johannes/2012/07/11/ingefarschutney/