2012/06/25

Spagetti á la Linda

Köttfärssås är ju en sån där grej som alla gör olika. Det blir ju sällan samma köttfärssås från gång till gång då man oftast varierar den genom att slänga ner vad man hittar i kylen. Och det är exakt så jag brukar göra. Men jag tänkte ändå dela med mig av någon form av "grundrecept" här och nu.

Ingredienser:
400 g nötfärs
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
2-3 st morötter
1-2 burkar passerade tomater (helst dessa)
1 st stor röd paprika
1 st liten burk majskorn
1 st liten burk svarta kalamataoliver
1 skvätt portvin
1 skvätt balsamvinäger av god kvalitet
Salt, svartpeppar, oregano, basilika

Förstek finhackade morötter, gul lök och vitlök. Lägg över i en kastrull. Förstek köttfärsen, lägg i kastrullen. Tillsätt tomat, oliver, portvin, vinäger och kryddor. Koka upp, vrid ner värmen och låt småputtra på låg värme ganska länge, gärna upp mot en timme. Tillsätt majs och paprika och låt koka tills paprikan är mjuk. Smaka av med salt och peppar, ev. lite mer portvin för att få upp sötman i tomaten.

Servera till nykokt pasta al dente och nyriven parmesan på toppen. Har du lite färsk oregano eller basilika hemma kan du strö över lite sådant också. Mums!
  

Inga kommentarer: