Ingredienser:
4 Kycklingfiléer
2 burkar kikärter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 gröna paprikor
1-2 msk riven färsk ingefära
1 tsk hel kummin
1 tsk grovmalen svartpapper
1 tsk malen koriander
1 burk krissade tomater
½ tsk sambal oelek
2 msk pressad citronsaft
Salladslök
Salt efter smak
Skär kycklingen i bitar och stek dem färdiga i en stekpanna med smör. Häll upp kikärterna i ett durkslag och skölj dem noga. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör tillsammans med paprikabitar, ingefära, kummin och svartpeppar. Rör ner kikärter, koriander, tomatkross, sambal, citron och salt. Koka ihop och låt puttra ett par minuter innan kycklingen tillsätts. Låt koka ihop tills kycklingen är genomvarm. Strö över hackad salladslök/ purjolök vid servering.
Smaklig måltid!