Fish 'n' Chips med tartarsås & mushy peas



Ingredienser:
Torskfilé
Ägg
Mjöl
Ströbröd
Pommes frites
Citron

Tartarsås:
2 äggulor
1 tsk citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta
2 dl rapsolja
5 st cornichons (inlagda minigurkor)
1 msk kapris

Mushy peas:
Ett par dl frysta ärtor
Smör
Ett par msk vitt vin
Lite mynta

Dubbelpanera torskfilén genom att först doppa filéerna i mjöl, sedan uppvispat ägg och till sist ströbröd. Stek dem i rikligt med smör. (eller fritera)

Tillaga pommes frites i ugnen (eller fritös)

Tartarsåsen: Rör ihop äggulorna med citron, senap och vitlök. Häll i oljan gradvis under omrörning. När allt är tillsatt och såsen är slät tillsätter du hackad gurka och kapris. Smaka av med salt och peppar. Såsen ska vara som en majonäs, med tydlig syra och lite bett av senapen.

Mushy peas: Jag har inte ens tittat hur man gör denna ärtröra utan detta är min variant. Fräs/värm på lite frysta ärtor i rikligt med smör. Tillsätt ett par msk vitt vin och låt koka en stund. Mosa ärtorna med en potatisstomp, häll ev. av överflödig vätska. Vill man mosa ännu mer kan man använda stavmixern ett par varv också. Smaka av med salt, peppar och färsk eller torkad mynta.