Rödlöksmarmelad

Ingen bild nu heller! Vad är detta!?! Jag tror vi är för glupska som hinner äta upp allt innan kameran kommit fram. Vi gjorde i alla fall denna goda rödlöksmarmelad för ett tag sedan. Perfekt tillbehör till kött. Supergott!

Ingredienser:
500 g rödlök (ca 4 st stora lökar)
25 g smör
25 g råsocker
25 g flytande honung
1 dl rödvin
1½ dl outspädd svartvinbärssaft (gärna hemmagjord)
Salt & vitpeppar

Skiva löken tunt. Smält smöret i en stekpanna och släng ner löken. Låt steka en stund på svag värme, löken ska inte ta färg. Tillsätt socker och honung, låt puttra till sockret smält ordentligt. Häll på vinet och saften, låt småputtra på svag värme tills det mesta av vätskan kokat in, ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.

Låt marmeladen svalna och häll upp den på rengjorda glasburkar.

Lycka till!

Kommentarer