Långkokt lammstek i olivolja

Nej, tyvärr blev det ingen bild på denna goding så Ni får ta mitt ord för att det både såg ut och smakade gott!

Ingredienser:
1 st lammstek
1 st apelsin
1 st citron
4 st vitlöksklyftor
10 st kvistar färsk timjan (1 kruka)
1 st kvist rosmarin
1 st kanelstång
4 st lagerblad
ca 5 dl olivolja
Salt & peppar

Sätt ugnen på 125 grader. Skölj och skrubba citrusfrukterna och riv skalet. Hacka vitlöksklyftorna och örterna. Grovkrossa kanelen och lagerblad. Blanda allt detta med 1 tsk salt och 1-2 tsk svartpeppar. Gnid in köttet med blandningen ordentligt.

Lägg köttet trångt i en ugnsfast form med hög kant. Häll över oljan, den ska täcka minst halva köttet gärna mer. Täck formen med folie, tryck till så att det blir riktigt tätt, och ta sedan ett lager till med folie. Det är viktigt att det blir så tätt som möjligt.

Ställ in i ugnen i 5 timmar. Vänd ev köttet efter halva tiden. Låt gärna köttet stå framme en stund innan folien plockas bort. Skär upp köttet/ dela  i bitar och skeda över lite varm kryddig olja vid servering tillsammans med lite flingsalt.

Lycka till!

Kommentarer