2012/03/12

Kladdigt god äppelkaka

Tyvärr fick jag ingen bild på denna äppelkaka men jag kände att jag var tvungen att dela med mig av receptet ändå. Dels för att den var så kladdigt god och dels för att den var så otroligt enkel att göra.

Ingredienser:
2½ dl vetemjöl special
2½ dl socker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 st ägg
100 g smält smör
4 st äpplen

Blanda samman de torra ingredienserna, tillsätt ägg och smör. Smörj en ugnsfast form och lägg i äppelbitar. Häll/ bred ut smeten över äpplena och grädda i 175 grader, ca 35 minuter. Servera som den är eller tillsammans med vaniljvisp/ vaniljglass eller grädde.

Lycka till!

2 kommentarer:

Monicas Mat sa...

vetemjöl och socker?

Linda Blixt sa...

Ja, vaddå? Detta är inget lchf-recept.