Hallonkaka med tosca

Jag har fått mani på tosca! Så nedrans gott. Och tillsammans med syrliga hallon är det oslagbart. Omnom nom!

Ingredienser:
100g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
100g frysta hallon

Tosca
75g smör eller margarin
3/4 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75g mandelspån

Gör så här
1. Låt bären halvtina på hushållspapper. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver. Rör ner det växelvis med smöret i smeten.
3. Häll smeten i en välsmord och bröad form, gärna med löstagbar kant. Fördela hallonen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Gör under tiden toscatäcket.
4. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills allt är blandat och har tjocknat. Bred glasyren över kakan. Ställ tillbaka kakan mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 12-15 minuter eller tills kakan har fin färg.
Lycka till!

Kommentarer