Plommonkaka

Nu lämnar vi alla tråkigheter bakom oss och firar med en smarrig kaka! Vårt plommonträd gav oss en ganska stor skörd av plommon i år och förutom marmelad gjorde jag bl.a. denna kaka.

Ingredienser:
1 liter färska plommon
150 g smör
2 st äggulor
2½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron - skalet
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 st äggvitor

Dela och kärna ur plommonen. Rör smöret mjukt. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Blandaner smöret lite i taget. Tillsätt vanilj och citronskal, blanda ner de torra ingredienserna. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.

Häll smeten i en smord form, lägg i plommonen med den runda sidan uppåt. Grädda kakan på 175 grader i ca40 minuter. Låt kakan svalna något och server till vispad grädde eller glass.

Lycka till!

Kommentarer

Anonym sa…
Javisst var det ett bra plommonår?! och man kan ju inte äta hur mycket plommonmarmelad som helst ;-) Gott med kaka! /Karin
nderbart söt liten kaka! Plommon är ju gott och lyckliga du som har ett eget plommonträd!
lindasmat sa…
Ja plommon är underbart gott! Tyvärr mår vårt träd lite dåligt. Halva trädet är dött (utan blad och frukt) och jag tror denna sommar vad den sista. Vi får se hur det ser ut i vår. Antagligen måste vi ta bort det. Men vi ersätter det nog :)