Plommonkaka

Nu lämnar vi alla tråkigheter bakom oss och firar med en smarrig kaka! Vårt plommonträd gav oss en ganska stor skörd av plommon i år och förutom marmelad gjorde jag bl.a. denna kaka.

Ingredienser:
1 liter färska plommon
150 g smör
2 st äggulor
2½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron - skalet
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 st äggvitor

Dela och kärna ur plommonen. Rör smöret mjukt. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Blandaner smöret lite i taget. Tillsätt vanilj och citronskal, blanda ner de torra ingredienserna. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.

Häll smeten i en smord form, lägg i plommonen med den runda sidan uppåt. Grädda kakan på 175 grader i ca40 minuter. Låt kakan svalna något och server till vispad grädde eller glass.

Lycka till!