Pilgrimsmusslor med sikrom och vitvinsås


En supersmarrig förrätt med lyxkänsla. Kan det bli bättre? Nej, skulle inte tro det.

Ingredienser:
8 st pilgrimsmusslor
½ st gurka
1 liten knippa dill
1 nypa salt
Sikrom

Sås
1 dl vitt vin
½ dl vispgrädde
50 g smör
½ dl gräslök

Skala och strimla gurkan, grovhacka dillen. Lägg gurkan i en kastrull och låt den bli genomvarm, smaka av med salt och peppar. Vänd ner dillen.

Häll vinet i en kastrull ochkoka ihop tills ungefär hälften är kvar. Tillsätt grädden och reducera till hälften igen. Vispa i smör och tillsätt gräslöken.

Stek pilgrimsmusslorna i smör, bara någon minut på varje sida. Servera dem toppade med sikrom tillsammans med den ljumna gurkan och vitvinsåsen.

Lycka till!

Kommentarer

Oh vilken smaskig och lyxig förrätt!!!!
Suzan sa…
Har aldrig ätit pilgrimsmusslor!