2012/01/16

Pilgrimsmusslor med sikrom och vitvinsås


En supersmarrig förrätt med lyxkänsla. Kan det bli bättre? Nej, skulle inte tro det.

Ingredienser:
8 st pilgrimsmusslor
½ st gurka
1 liten knippa dill
1 nypa salt
Sikrom

Sås
1 dl vitt vin
½ dl vispgrädde
50 g smör
½ dl gräslök

Skala och strimla gurkan, grovhacka dillen. Lägg gurkan i en kastrull och låt den bli genomvarm, smaka av med salt och peppar. Vänd ner dillen.

Häll vinet i en kastrull ochkoka ihop tills ungefär hälften är kvar. Tillsätt grädden och reducera till hälften igen. Vispa i smör och tillsätt gräslöken.

Stek pilgrimsmusslorna i smör, bara någon minut på varje sida. Servera dem toppade med sikrom tillsammans med den ljumna gurkan och vitvinsåsen.

Lycka till!

2 kommentarer:

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Oh vilken smaskig och lyxig förrätt!!!!

Suzan sa...

Har aldrig ätit pilgrimsmusslor!