Mjölfri kladdkaka med jordnötter

Salt & sött är alltid en god kombo. Och går den att servera till glass är det ännu bättre! :)

Ingredienser:
100 g smör
300 g mörk choklad
4 st ägg
½ dl fruktsocker
1 krm salt
½-1 dl salta jordnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner den i smöret, låt den smälta på svag värme under omrörning. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt, rör ner i chokladsmeten. Vispa vitorna till ett skum och vänd även ner dem.

Häll smeten i en smord och bröad form, strö över jordnötterna och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna. Servera till vispad grädde eller hemmagjord vanijglass.

Lycka till!