Mangoldpaj

I somras växte min mangold som ogräs och jag kände att jag var tvungen att hitta på en massa  recept för att ta reda på det. Jag ville ju inte slänga bort mangolden i onödan. Denna paj var ett av recepten jag provade. Jättegod faktiskt!

Ingredienser:
Botten
100 g smör
2½ dl vetemjöl
1 krm salt

Fyllning
500 g mangold
Smör
100 g riven västerbottensost
½ dl pinjenötter
3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Salt & Svartpeppar

Smält smöret i en rymlig kastrull. Blanda i salt och mjöl, rör om. Lägg genast över degen i en pajform och tryck ut den. Förgrädda pajskalet i 200 grader, i ca 10 minuter.

Strimla mangolden och fräs den i smör tills vätskan försvunnit och bladen "vissnat". Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg i mangold, riven ost och pinjenötter. Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Smaksätt äggstanningen med salt och peppar. Häll över pajen och grädda i 15-20 minuter tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg.

Lycka till!