Här kommer ett smarrigt recept från en LCHF-kokbok som Ulrika Davidsson skrivit. Rekommenderas varmt!
Ingredienser:
(4 portioner)
4 st kycklingfiléer
Ädelostcréme
150 g ädelost
1 dl créme fraiche
salt & svartpeppar
Grönsaksmuffins
1 dl strimlad purjolök
1 vitlöksklyfta
3-5 st soltorkade tomater
½-1 dl urkärnade svarta oliver
75 g fetaost
3 st ägg
1 dl grädde
salt & peppar
Sätt ugnen på 175 grader och börja med muffinsen. Blanda strimlad purjolök, finhackad vitlök, hackade soltorkade tomater och oliver i en skål. Smula ner osten och blanda ner ägg, grädde, salt & peppar. Fördela blandningen i muffinsformar och grädda i ca 25 minuter.
Blanda samman smulad ädelost med créme fraiche och smaka av med salt & peppar. Ställ crémen kallt.
Dela kycklingen på längden så att det blir tunna schnitzlar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek filéerna ett par minuter på varje sida, salta & peppra en aning.
Servera kycklingen med muffins, ädelostcréme och smarrig sallad.
Lycka till & smaklig måltid!