Kyckling, ädelostsås & grönsaksmuffins




Här kommer ett smarrigt recept från en LCHF-kokbok som Ulrika Davidsson skrivit. Rekommenderas varmt!

Ingredienser:
(4 portioner)
4 st kycklingfiléer

Ädelostcréme
150 g ädelost
1 dl  créme fraiche
salt & svartpeppar

Grönsaksmuffins
1 dl strimlad purjolök
1 vitlöksklyfta
3-5 st soltorkade tomater
½-1 dl urkärnade svarta oliver
75 g fetaost
3 st ägg
1 dl grädde
salt & peppar

Sätt ugnen på 175 grader och börja  med muffinsen. Blanda strimlad purjolök, finhackad vitlök, hackade soltorkade tomater och oliver i en skål. Smula ner osten och blanda ner ägg, grädde, salt & peppar. Fördela blandningen i muffinsformar och grädda i ca 25 minuter.

Blanda samman smulad ädelost med créme fraiche och smaka av med salt & peppar. Ställ crémen kallt.

Dela kycklingen på längden så att det blir tunna schnitzlar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek filéerna ett par minuter på varje sida, salta & peppra en aning.

Servera  kycklingen med muffins, ädelostcréme och smarrig sallad.

Lycka till & smaklig måltid!