2011/10/17

Födelsedagsmuffins

Tänk att det fortfarande finns recept från min födelsedag i juni kvar att publicera, fantastiskt! Jag har verkligen samlat på mig ett gäng recept nu och det känns skönt att ha kontroll över bloggen :) Här kommer lite smarriga muffins.

Ingredienser:
(12 muffins)

170 g smör
170 g strösocker
1 tsk vaniljpulver
4 ägg
140 g vetemjöl special
2 msk kakao
2 tsk bakpulver

Frosting:
50 g smör
75 g filadelfiaost
3 dl florsocker
(karamellfärg)

+ dekorationer/ strössel

Sätt ungen på 180 grader. Placera muffinsformar i en muffinsplåt. Rör ihop smör, socker och vanilj i en skål till en lätt och luftig smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver, vänd ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dem i 20-25 minuter eller tills de höjt sig och känns fasta. Flytta dem till ett galler och låt svalna.

Blanda samman ingredienserna till frostingen. Spritsa eller bred ut på varje muffins, dekorera med strössel om så önskas.

Lycka till!

3 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Så fina! Dom ser dessutom riktigt goda ut!

Linda Olsson sa...

Hej! Mitt namn är Linda och jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig angående om att få låna lchf-recept av er. Har du någon e-mail där man lättare kan förklara mer.
Vänlig hälsning,
Linda
info@purepr.se

Linda sa...

Hej! Jag kan inte maila på den adress du angett, jag får felmeddelande hela tiden. Du kan maila mig på linda.blixt82@gmail.com. Tack.